Hereke Anadolu Lisesi GASTRONOMİ KULÜBÜ öğrencileri danışman öğretmenleri Meryem AMANVERMEZ SİNDEL ve Sibel AKBAŞ ÜNAL eşliğinde EKMEK BIR KÜLTÜRDÜR etkinliğini yaptı.
Hereke Anadolu Lisesi GASTRONOMİ KULÜBÜ öğrencileri danışman öğretmenleri Meryem AMANVERMEZ SİNDEL ve Sibel AKBAŞ ÜNAL eşliğinde EKMEK BIR KÜLTÜRDÜR etkinliğini yaptı. 25 öğrencinin görev aldığı etkinlikte 22 çeşit ekmek yapıldı ve hereke anadolu lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine sunuldu. Bir aylık bir çalışmanın sonucu olan bu etkinlik uzun araştırmaların ve bir çok defa denenen ekmeklerin ortaya çıkışının bir ürünü oldu. Ekmek kültürünün tüm dünya ülkelerinde büyük anlamlar ifade etmesi ve Türk dünyasında ve inanç dünyamızda ekmeğin çok önemsenmesi bu etkinlik için çıkış noktası oldu.
Etkinlikte dünyanı farklı ülkelerinden ve Anadolu dan çeşitli ekmekler yapıldı. Ekmekler seçilirken glutensiz ekmeklere de yer verildi: Türkiye'den tandır ekmeği ,ramazan pidesi ,eksi maya ekmek. Fransa'dan brioche ve Fransız bageti. İrlanda 'dan kefirli İrlanda ekmeği ,İtalya'dan panetton ve focaccia. Almanya dan pumpernickel,.ingiltere'den İngiliz muffin ekmegi. Lübnan'dan pita. Hindistan'daki Naan. Japonya dan Tangzhong. Kore den sonra Ppang. Meksika dan Taco. ÇİN den bun ekmeği. Glutensiz ekmeklerden greçka(Çiğ karabugday). Mısır ekmeği. Mercimek ekmeği. Anadolu dan çavdar ekmeği ,siyez ekmeği,cevizli ekmek.. ve etkinliğe renk katmak için de Mor ekmek yapildi
Etkinliğe yaklaşık 200 öğrenci katıldı ve ekmeklerden tadım yapıp. Ekmekler hakkında bilgiler aldılar.Okul Müdürü Bekir AKSOY Müdür yardımcıları Murat ŞİMŞEK ile İrfan KIRAN da etkinliğe katılarak tüm stantları gezerek ekmeklerin tadına baktılar.
Okul Müdürü Bekir AKSOY Kulüp danışmanı öğretmenlerine ve öğrencilerine böyle güzel ve uzun uğraş gerektiren bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.